
بیماری آلزایمر یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که بتدریج تواناییهای ذهنی بیمار تحلیل میرود. بارزترین تظاهر زوال عقل اختلال حافظه است. یعنی سلولهای مغزی عملکردشان را از دست می دهند و در نهایت می میرند. احتمال بروز این بیماری با بالا رفتن سن افزایش می یابد، به طوری که 5 درصد افراد باالای 70سال و 20 درصد افراد بالا 80 سال ازاین بیماری رنج می برند. همچنین بایستی گفت که بیماری پس از سن60 سالگی شروع می شود ولی به ندرت انواعی از بیماری وجود دارد که حتی از 30 سالگی نیز شروع می شود. و مهتمرین عوامل خطرساز برای بیماری آلزایمر را عواملی مانند سن بالا، سابقه خانوادگی، جنس مونث بودن و سندرم دان می توان عنوان کرد. در جمعیت های غربی، خطر تجربی آلزایمر در سرتاسر عمر، 5 درصد است . اگر بیماران خویشاوند درجه اولی داشته باشند که آلزایمر در او پس از 65 سالگی بروز کرده باشد خطر نسبی ابتلا آنها 3 تا 6 برابر افزایش می یابد. و اگر بیماران خواهر یا برادر مبتلا به آلزایمر پیش از 60 سالگی و نیز یک والد مبتلا باشد خطر نسبی آنها 7-9 برابر می شود.
علایم و نشانههای بیماری آلزایمر
بیماری آلزایمر در نخستین مراحلش معمولا 10 علامت هشدار دارد:
- اختلال حافظه
- اختلال در انجام وظایف روزمره
- گم کردن زمان و مكان
- اختلال در گفتار
- اختلال در قضاوت
- اختلال در تفكر
- تغییر در خلق و خو
- جابهجا گذاشتن وسایل
- از دست دادن یا كاهش انگیزه زندگی
- تغییرات شخصیتی
چه چیزی باعث به وجود آمدن آلزایمر می شود؟
این بیماری یک بیماری ایدیوپاتیک است و علت بوجود آمدن آن ناشناخته است آما بطور کلی آنچه سبب پدیدار شدن بیماری آلزایمر می شود رسوب غیر عادی برخی مواد پروتئینی در درون و بیرون سلولهای مغز است . این رسوبات ارتباط سلولهای مغز را با یکدیگر مختل کرده و مانع رسیدن پیام های عصبی می شود.
آیا آلزایمر قابل پیشگیری است؟
تاکنون هیچ راه تضمین شده ای برای پیشگیری از آلزایمر وجود نداشته است، اما تحقیقات اخیر روش های زیر را در پیشگیری از آلزایمر موثر می داند.
- تمرینات فکری (افرادی که مرتب مطالعه می کنند و یا بازی های فکری انجام می دهند، جدول حل می کنند و … کمتر در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر خواهند بود.)
- تمرینات بدنی (30 دقیقه ورزش روزانه تاثیر به سزایی در سلامت قلب، ماهیچه ها و مغز دارد. پیاده روی، باغبانی، تمیز کردن منزل و….می تواند نوعی ورزش باشد.)
- نوشیدن مایعات به اندازه ی کافی(کم آبی، مهم ترین فاکتور متغیر برای از دست دادن حافظه است. به مقدار کافی مایعات بنوشید و از مصرف نوشیدنی های الکلی اجتناب کنید.)
- مراقب داروهای مصرفی باشید(پزشک شما باید از کلیه داروهای تجویزی و غیر تجویزی که مصرف می کنید آگاه باشد. زیرا ترکیب بعضی از داروها باعث گیجی، فراموشی و یا آسیب بلند مدت به حافظه شود.)
- از رژیم غذایی سالمی پیروی کنید(روزانه حداقل 5 نوع میوه و سبزی تازه بخورید. سبزیجات پهن برگ مثل بروکلی، اسفناج و کاهو برای پیشگیری از آلزایمر بسیار مفید است.)
- از مکمل فسفاتیدیل سرین Phosphatidylserine استفاده کنید(مطالعات مختلف نشان می دهد که استفاده از این مکمل در مراحل اولیه ی ابتلا به آلزایمر، سرعت پیشرفت بیماری را کاهش می دهد. بنابراین اگر این بیماری در خانواده در حال گسترش است بهتراست با مشورت پزشک مصرف آن را شروع کنید.)
تصفیه هوا زیکلاس مد مدل LY868C
تصفیه هوا زیکلاس مد مدل LY868C
فروش دستگاه اکسیژن ساز زیکلاس مد در اصفهان
خواص کیسه آبگرم
خواص کیسه آبگرم